MP-PRELIMS 2010 Set A

MP Judiciary (MPCJ) Prelims2010100 questionsPrevious year paper

You'll attempt 10 questions with instant scoring and explanations at the end. (90 more in the full paper.)

Sample questions from MP-PRELIMS 2010 Set A

The first 10 questions of this MP Judiciary (MPCJ) Prelims paper, with answers and explanations.

  1. Q1. Which country won the FIFA (Football) World Cup-2010:-

    • A. England
    • B. Australia
    • C. Germany
    • D. Spain
    Reveal answer

    Answer: D — Spain

  2. Q2. Octopus which predicted the winner of the : IF A World Cup-2010 was known as:-

    • A. Zavier Paul
    • B. Saint Zavier
    • C. Paul
    • D. None of these
    Reveal answer

    Answer: C — Paul

  3. Q3. Name of the designer who gave Rupee a new symbol for global recognition:-

    • A. P. Prasanna
    • B. D.Udaya Kumar
    • C. K. Dhananjay
    • D. N.Krishna Kumar
    Reveal answer

    Answer: B — D.Udaya Kumar

  4. Q4. The words "Satyamev Jayate" in the National Emblem is taken from:-

    • A. Upanishads
    • B. Samveda
    • C. Rigveda
    • D. Ramayana
    Reveal answer

    Answer: A — Upanishads

  5. Q5. The first woman President of Indian National Congress was:-

    • A. Annie Beasant
    • B. Vijaya Lakshmi Pandit
    • C. Sarojini Naidu
    • D. None of these
    Reveal answer

    Answer: A — Annie Beasant

  6. Q6. Who was the Indian ruler who allied himself with the French:-

    • A. Alivardi Khan
    • B. Tipu Sultan
    • C. Nizam-ul-Mulk Asaf Jah
    • D. Saadat Khan
    Reveal answer

    Answer: B — Tipu Sultan

  7. Q7. The President of the Indian National Congress at the time of Indian Independence was:-

    • A. Maulana Abul Kalam Azad
    • B. J.B. Kripalani
    • C. Jawaharlal Nehru
    • D. Rajendra Prasad
    Reveal answer

    Answer: B — J.B. Kripalani

  8. Q8. Gautam Buddha was born in:-

    • A. Lumbini
    • B. Panchwati
    • C. Bodhgaya
    • D. Vaishali
    Reveal answer

    Answer: A — Lumbini

  9. Q9. Ram Prasad Bismil was associated with:-

    • A. Kakori Conspiracy case
    • B. Alipore Bomb case
    • C. Meerut Conspiracy case
    • D. Kanpur Conspiracy case
    Reveal answer

    Answer: A — Kakori Conspiracy case

  10. Q10. Who founded the Mauryan Empire in India:-

    • A. Chandragupta
    • B. Kanishka
    • C. Ashoka
    • D. Chanakya
    Reveal answer

    Answer: A — Chandragupta

Want the full paper? Create a free account or see premium plans.