RJS Prelims Mock 7

RJS Prelims Mock Tests100 questionsMock test

You'll attempt 10 questions with instant scoring and explanations at the end. (90 more in the full paper.)

Sample questions from RJS Prelims Mock 7

The first 10 questions of this RJS Prelims Mock Tests paper, with answers and explanations.

  1. Q1. Guardian under the Juvenile Justice (Care and Protection of Children) Act, 2015 means

    • A. A natural guardian of child
    • B. Any other person having actual control over child
    • C. Both (a) and (b)
    • D. Only (a)
    Reveal answer

    Answer: C — Both (a) and (b)

  2. Q2. The residence order under the Protection of Women from Domestic Violence Act, 2005 is issued under

    • A. Section 18
    • B. Section 19
    • C. Section 20
    • D. Section 21
    Reveal answer

    Answer: B — Section 19

  3. Q3. Where an offence under Juvenile Justice Act, 2015 is punishable with imprisonment for term more than seven years, triable by

    • A. Juvenile Justice Board
    • B. Sessions court
    • C. Magistrate's Court
    • D. A Children's Court
    Reveal answer

    Answer: D — A Children's Court

  4. Q4. Punishment under Juvenile Justice Act, 2015 for offences on disabled child

    • A. Thrice of the penalty of such offence
    • B. Twice of the penalty of such offence
    • C. Five times of the penalty of such offence
    • D. None of the above
    Reveal answer

    Answer: B — Twice of the penalty of such offence

  5. Q5. Every offence punishable under Negotiable Instrument Act, 1881

    • A. Shall be compoundable
    • B. Shall not be compoundable
    • C. Shall be compoundable with court permission
    • D. None of the above
    Reveal answer

    Answer: A — Shall be compoundable

  6. Q6. Which section under NI Act deals with Bank's slip prima facie evidence

    • A. Section 148
    • B. Section 146
    • C. Section 147
    • D. None of the above
    Reveal answer

    Answer: B — Section 146

  7. Q7. Statements regarding Section 143A of Negotiable Instrument Act

    • A. The interim compensation shall not exceed twenty percent
    • B. If drawer acquitted court shall repay to drawer with interest
    • C. The interim compensation shall be paid within sixty days
    • D. All of the above
    Reveal answer

    Answer: D — All of the above

  8. Q8. Under POCSO Act 2012, repeatedly following or watching a child amounts to

    • A. Sexual assault
    • B. Sexual harassment
    • C. Stalking a child
    • D. None of the above
    Reveal answer

    Answer: B — Sexual harassment

  9. Q9. Section of POCSO Act providing punishment for sexual assault

    • A. Section 8
    • B. Section 14
    • C. Section 10
    • D. Section 12
    Reveal answer

    Answer: A — Section 8

  10. Q10. Election to fill vacancy in office of President held within

    • A. One years
    • B. Three months
    • C. six months
    • D. two years
    Reveal answer

    Answer: C — six months

Want the full paper? Create a free account or see premium plans.